Choď na obsah Choď na menu
 


Niečo O NÁS

Voláme sa Alex  a  Erik Veselý  - na pohľad dvaja milí chlapci vo veku 5 rokov z malej dedinky v okrese Ilava.

No predsa je tu jeden háčik... Nie sme ako ostatné detičky v našom veku. Oni už spokojne utekajú za loptou na ihrisku a nám to ešte nejde - nôžky nás neposlúchajú...

 

ajoejo.jpg

 

 Naša diagnóza neznie veľmi dobre.

Detská mozgová obrna

-spastická,diparetická forma

Má za následok spasticitu /prílišné napätie/, skrátenie svalov a šliach nôh a veci k tomu pridružené, ako sú i slabé brušné svaly a príliš prehnutý chrbátik. Viazne aj naša komunikácia. Všetky tieto veci nám spôsobujú problémy s pohybom a koordináciou pohybov.

Dokážeme sa už síce postaviť, ale len s oporou. Pokúšame sa o prvé kroky. Nedokážeme však zastaviť, po páde na kolienka nedokážeme vstať sami. No nevzdávame sa !

Najnáročnejšie obdobia vraj budú obdobia intenzívneho rastu t.j. puberta s prípadnými korektúrami formou operácií  :o/

Nakoľko sme bojovníci a chceme raz ísť spoločne s ostatnými deťmi do školy po vlastných nohách, páni doktori nám odporučili intenzívne denné cvičenie a popri tom rehabilitačné pobyty  - najmenej 4x do roka.

No a ako poznáme slovenské zdravotníctvo, veľa možností nieje. Poisťovne hradia len minimum, akúkoľvek inú, intenzívnejšiu rehabilitáciu, alebo doplnkovú liečbu si rodičia musia hradiť sami, čo nieje pre nás ľahké.

  Jedným so súkromných rehabilitačných centier je Adeli centrum Piešťany so zameraním na neurorehabilitáciu v špeciálnych oblekoch s výbornými referenciami v rámci celej Európy. No žiadajú sumu viac ako 2000,-Eur za 2-týždenný pobyt pre jedno dieťa /bez ubytovania a stravy/ !

 

Preto sa naši rodičia  rozhodli ísť aj touto formou a pokúsiť sa takto osloviť ľudí, ktorí by vedeli akokoľvek pomôcť, či už dobrou radou, povzbudením alebo i darovaním 2% z ich daní   /presný postup naľavo v sekcii 2% z daní/ pre Občianske združenie Motýlik, ktoré nám tieto peniažky vyčlení na presne určený cieľ

-a nám sa podarí s Vašou pomocou spraviť samostatný KROK VPRED! 

    

 

Náhľad fotografií zo zložky ADELI I. 21.1.-3.2.2013